

De Sophiahoeve in de media

Blaarkoppen van de Sophiahoeve uitgeroepen tot Parel van Warmond
Mei 2025 – Historisch Genootschap Warmelda heeft onze blaarkopkoeien benoemd tot ‘Parel van Warmond’. Uit handen van voorzitter Aad Boer ontvingen we het blauw-witte schildje dat jaarlijks wordt uitgereikt, en een pentekening van onze boerderij aan de Wasbeeklaan. Daarmee werd het schildje voor het eerst uitgereikt aan immaterieel erfgoed.

Boerderij de Sophiahoeve 100 jaar
Mei 2025 – Onze boerderij aan de Wasbeeklaan werd in 1925 gebouwd. De familie Warmerdam maakt al veel langer kaas en boter, eerder hadden ze een boerderij ongeveer op de locatie van het huidige motel Sassenheim. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de boerderij kregen we bezoek van Ingrid Langeveld, voor een artikel in de Teylinger.

Blaarkoppen in Kagerzoom zijn gered
Februari 2025 – Er lopen de komende jaren toch gewoon blaarkoppen in Kagerzoom. Het oudhollandse koeienras van de Sophiahoeve dreigde daar te verdwijnen, nadat de gemeente Teylingen de grond bij een aanbesteding aan een andere boer had gegund. Deze heeft zich echter teruggetrokken, zo werd eind van de middag bekend.

Yvette van Boven bij ons op bezoek
Juni 2023 – Op zoek naar de oorsprong van de oerhollandse boterham met kaas kwamen Yvette van Boven en Marike van der Werff met een flinke televisieploeg bij de Sophiahoeve langs.

Onze BoerenLeidse bij Tijd voor Max
April 2023 – Een mooi item met Janny van der Heijden bij Tijd voor Max over de BoerenLeidse. Op tafel een stukje van onze kaas: “Fantastische kaas”, vond ze.

“Misschien nog wel beter dan Parmigiano”
Okt 2022 – “Na een jaar langzaam rijpen is een BoerenLeidse misschien nog wel beter dan Parmigiano Reggiano”, zegt maitre fromager René Koelman. Hij zet zich met Kaasfort Amsterdam in voor het behoud van de traditionele Nederlandse boerenkazen.

Boter maken met Foodies Magazine
Maart 2022 – Een tijdje terug was Sanne van Foodies een ochtendje bij ons over de vloer om te kijken hoe we onze boter, kaas en karnemelk maken.

ChefsFriends.nl: “Met Theo over het vak praten, is fantastisch”
Sept 2021 – ChefsFriends op bezoek: “Met Theo over het vak praten, is fantastisch. Theo werkt niet, zo zegt hij het zelf, maar doet dagelijks wat hij het leukst vindt om te doen. ‘Ik hoef niet op vakantie, ik heb elke dag vakantie.’”

In het kookboek van Laura de Grave
Juni 2018 – Culinair journalist Laura de Grave kwam op haar reis door Nederland langs op de Sophiahoeve, voor onze lokale en traditionele BoerenLeidse kaas en boter.