Zoek

CumLaude Award 2023 voor onze BoerenLeidse met Sleutels

Maart 2023 – Tijdens de landelijke Cum Laude keuring van boerderijzuivel kregen we van de jury het hoogste aantal punten in de categorie BoerenLeidse met Sleutels. Ook in 2015, 2016 en 2017 waren we de winnaar in deze categorie. 

In totaal werden 342 kazen en 227 zuivelproducten ingeleverd voor de wedstrijd. Ze werden stuk voor stuk gekeurd door keurmeesters in groepjes van twee. Zij keken naar aspecten zoals uiterlijk, doorsnede, consistentie, maar het allerbelangrijkste was natuurlijk de geur en de smaak. 

Verkoopadressen

Wilt u onze bekroonde BoerenLeidse zelf proeven? U vindt ons elke zaterdag op de markt in Warmond. Ook een aantal kaasspeciaalzaken en andere winkels verkopen onze kaas. U vindt alle verkoopadressen op de pagina Waar te koop

Horeca of retail: bestellen per post is mogelijk

Wilt u onze kaas bestellen, dan kunnen wij die ook voor u opsturen. We verzenden alleen hele kazen, of stukken kaas die samen een hele kaas vormen. U kunt dus ook twee halve kazen bestellen, of bijvoorbeeld een halve en twee kwarten. De aangesneden kazen zijn in folie verpakt. Mocht u de kaas zelf komen afhalen, dan zijn ook andere hoeveelheden mogelijk.

Over de Cum Laude Awards

De Cum Laude Awards is een jaarlijks terugkerende kaasverkiezing die georganiseerd wordt door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Elk jaar komen alle zelfzuivelende boeren bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kaas, gemaakt op de boerderij. Dit is de enige landelijke verkiezing voor boeren die hun kazen op ambachtelijke manier op de boerderij maken.