Search

Zondag 10 september: de Sophiahoeve houdt open dag

September 2023 – Wilt u graag eens een kijkje nemen in onze kaasmakerij of bij onze blaarkoppen in de polder? Dan bent u zondag 10 september tussen 11:00 en 16:30 uur van harte welkom op onze open dag. Levend erfgoed is dit jaar het thema van de Open Monumentendagen. Alle reden om onze deuren voor u te openen!

Bent u zaterdag ook op pad voor Open Monumentendag of de Warmondse Schippertjesdagen? U vindt ons dan zoals altijd op de markt aan de Gemeentehaven.

Kaasmakerij

Op de boerderij geven we u graag een rondleiding door onze kaasmakerij. 

U kunt ook de unieke fotoserie uit de jaren 50 bekijken, toen water en melk nog op het houtgestookte fornuis verwarmd werden en kaas en boter nog volledig met de hand (en met de voeten) gemaakt werden. U staat in dezelfde ruimte en diverse plekken zijn nog goed herkenbaar. Het werk was destijds nog veel zwaarder dan nu. Wij zijn blij met onze elektrische karnton en kaaskuip!

En natuurlijk kunt u ook onze kazen en boter proeven en kopen. (Wasbeeklaan 7). 

foto: Henk Keijzer

Hemmeerpolder: onze stal en blaarkoppen

De stal staat een stukje verder in de Hemmeerpolder (Wasbeeklaan 23). Daar grazen onze blaarkoppen. Ook daar leiden we u graag rond en beantwoorden al uw vragen! 

Routebeschrijving

Even een kaartje van de route tussen boerderij en stal, want dat kan een beetje verwarrend zijn. Vanuit de boerderij  terug op het betonpad neemt u het volgende zijpad rechts en volgt dat helemaal naar achter in de polder.

Levend Erfgoeddagen en Open Monumentendagen

Nu Levend erfgoed dit jaar het thema van de Open Monumentendagen is, worden de jaarlijkse Levend Erfgoeddagen dit jaar in hetzelfde weekend gehouden en openen ook veel houders van oud-Hollandse boerderijrassen hun deuren voor geïnteresseerde bezoekers.